Podniebienne Pieszczoty

Wpis

czwartek, 11 czerwca 2015

"Zupa krem z porów"

Składniki:

  • 1,5 l rosołu
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 6 średniej wielkości ziemniaków
  • 4 duże, białe części pora
  • 2 ząbki czosnku
  • 80 g masła
  • 1/2 szklanki białego wina
  • sól i pieprz do smaku
  • twardawa bagietka na grzanki
  • 400 g boczku


Przygotowanie:

Pory dokładnie myjemy i kroimy w plasterki, rumienimy na maśle razem z czosnkiem, dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki, zalewamy rosołem, gotujemy do miękkości, dodajemy wino.

Na patelni podsmażamy boczek, ściągamy, rumienimy grzanki.

Do zupy dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem, miksujemy na gładki krem.

Podajemy z chrupiącym boczkiem i grzankami.

Zupa krem z porów

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
kuszeniesukkuba
Czas publikacji:
czwartek, 11 czerwca 2015 21:10

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość bloodie napisał(a) z *.centertel.pl komentarz datowany na 2015/09/13 16:37:54:

    Świetny przepis, krem bardzo lekki! Jedyny błąd jaki zrobiłam przy jego przyrządzaniu to zrobienie go za mało. ;)

Dodaj komentarz

Tagi

Kanał informacyjny



Serdecznie polecam:




Durszlak.pl


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów




Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl
Top Blogi


Odszukaj.com - przepisy kulinarne


zBLOGowani.pl