Podniebienne Pieszczoty

Wpis

niedziela, 24 maja 2015

"Lody kokosowe bez laktozy, bez jajek"

Składniki:

  • 800 ml mleczka kokosowego
  • 1 szklanka wiórek kokosowych
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżki likieru kokosowego lub białego rumu


Przygotowanie:

Wieczorem wkładamy do zamrażalnika misę od maszyny do lodów.

Do malaksera wsypujemy wiórki kokosowe i cukier, miksujemy pulsacyjnie 2 - 3 minuty na pył.

Do garnuszka wlewamy mleko kokosowe, dodajemy pył i podgrzewamy aż cukier całkowicie się rozpuści. Wyłączmy, dolewamy likier kokosowy i mieszamy. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Wkładamy do lodówki na minimum dwie godziny, najlepiej na całą noc.

Płyn przelewamy do misy do lodów i postępujemy według wskazówek producenta.

Zmrożone przekładamy do pojemniczka i wkładamy do zamrażalnika.

Wyciągamy na pół godziny przed podaniem.

Lody kokosowe bez laktozy, bez jajek

Lody kokosowe bez laktozy, bez jajek

 

Akcja lodowa 2015

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
kuszeniesukkuba
Czas publikacji:
niedziela, 24 maja 2015 12:33

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Tagi

Kanał informacyjny



Serdecznie polecam:




Durszlak.pl


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów




Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl
Top Blogi


Odszukaj.com - przepisy kulinarne


zBLOGowani.pl