Podniebienne Pieszczoty

Wpis

piątek, 02 maja 2014

"Sos feta - do grillowanych mięs i warzyw"

Składniki:

  • 1 kostka sera feta
  • 1 duży jogurt grecki
  • sok z połowy cytryny
  • 1 duży pęczek bazylii
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki świeżo zmielonego, czarnego pieprzu


Przygotowanie:

Fetę miksujemy z jogurtem greckim oraz sokiem z cytryny.
Dodajemy starte ząbki czosnku, drobno posiekaną bazylię oraz szczypiorek i dokładnie mieszamy.

Doprawiamy pieprzem.

Podajemy schłodzony, świetnie się komponuje zarówno z pieczoną karkówką jak i papryką. ;) Nadmiar sosu można przechowywać w szklanym słoiczku około 2 - 3 dni w lodówce.

Sos feta - do grillowanych mięs i warzyw

Sos feta - do grillowanych mięs i warzyw

Sos feta - do grillowanych mięs i warzyw

 

Czas na mięsa z grilla!

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
kuszeniesukkuba
Czas publikacji:
piątek, 02 maja 2014 08:54

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Tagi

Kanał informacyjny



Serdecznie polecam:




Durszlak.pl


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów




Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl
Top Blogi


Odszukaj.com - przepisy kulinarne


zBLOGowani.pl