Podniebienne Pieszczoty

Wpis

sobota, 25 stycznia 2014

"Szybkie ciasteczka kokosowe"

Składniki:

  • 500 g małych, okrągłych biszkoptów
  • 200 g wiórek kokosowych
  • 150 ml mleka


Krem:

  • 125 g serka mascarpone
  • 300 ml śmietanki 30%
  • 1 fix do bitej śmietany
  • 2 łyżki cukru pudru
  • kilka kropel aromatu migdałowego


Przygotowanie:

Pół godziny przed robieniem kremu wkładamy mokrą, szklaną miskę do zamrażalnika.

Następnie wyciągamy ją, wlewamy śmietankę, dodajemy przesiany cukier puder oraz fix. Ubijamy aż śmietana będzie sztywna. Pod sam koniec dodajemy mascarpone oraz aromat migdałowy.

Wiórki wysypujemy na talerzyk a do kubka wlewamy mleko. Każdy biszkopt moczymy przez dosłownie sekundkę w mleku, następnie nakładamy łyżeczkę kremu, przykrywamy drugim biszkoptem i obtaczamy w wiórkach.

Gotowe ciasteczka trzymamy w chłodnym miejscu.

Szybkie ciasteczka kokosowe

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
kuszeniesukkuba
Czas publikacji:
sobota, 25 stycznia 2014 21:05

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • ewelinabbb napisał(a) komentarz datowany na 2014/01/25 21:25:25:

    ___________________________________
    SZYBKIE TO TAK, ALE JAKIE SUPER! *****

    SMAK I ZAPACH CZUJĘ ZE ZDJĘCIA, DZIĘKI.

    ___________________________________

  • basinepichcenie napisał(a) komentarz datowany na 2014/02/19 08:26:28:

    Mniam, prezentują się przepysznie :)

Dodaj komentarz

Tagi

Kanał informacyjny



Serdecznie polecam:




Durszlak.pl


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów




Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl
Top Blogi


Odszukaj.com - przepisy kulinarne


zBLOGowani.pl