Podniebienne Pieszczoty

Wpis

niedziela, 17 marca 2013

"Śledź w śmietanie"

Składniki:

  • 600 g filetów śledziowych
  • 1 cebula
  • 400 ml śmietany 12%
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta pieprzu
  • 2 ziarenka ziela angielskiego


Przygotowanie:

Filety odsączamy z marynaty, wkładamy do zimnej wody i odstawiamy na całą noc, by się porządnie wymoczyły.

Następnego dnia kroimy je w paseczki, zalewamy śmietaną, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę pieprzu oraz ziele angielskie.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, przekładamy na sitko i przelewamy wrzątkiem.
Następnie chłodzimy zimną wodą, odciskamy i dodajemy do śledzi.

Całość mieszamy ze sobą i odstawiamy przynajmniej na dwie - trzy godzinki by się przegryzły.

Doskonałe z ziemniakami w mundurkach. ;)

Śledź w śmietanie

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
kuszeniesukkuba
Czas publikacji:
niedziela, 17 marca 2013 22:33

Polecane wpisy

Tagi

Kanał informacyjny



Serdecznie polecam:




Durszlak.pl


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów




Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl
Top Blogi


Odszukaj.com - przepisy kulinarne


zBLOGowani.pl