Podniebienne Pieszczoty

Wpis

wtorek, 19 lutego 2013

"Delikatny łosoś z zakochanymi talarkami"

Składniki:

  • 500 g filetu z łososia
  • 1 limonka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól morska
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • 5 średnich ziemniaków
  • oliwa z oliwek
  • 2 łyżki twarożku o smaku łososiowym
  • pęczek szczypiorku


Przygotowanie:

Dzień wcześniej nacinamy skórę łososia w paski.
w moździerzu rozcieramy czosnek z solą, pieprzem, sokiem oraz skórką otartą z jednej limonki.

Przygotowaną marynatą nacieramy dokładnie rybę i pozostawiamy na noc w lodówce.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, układamy łososia skórą do dołu i smażymy, aż zrobi się chrupiąca i rumiana.

Następnie przewracamy łososia i smażymy jeszcze kilka minut, aż zmieni kolor.

Ziemniaki obieramy, kroimy na cieniutkie plasterki i wycinamy serduszka.
Smażymy we frytkownicy na złoty kolor.
Następnie odsączamy je na ręczniku papierowym i solimy świeżo zmieloną solą morską.

Rybę przekładamy na talerz, wierzch smarujemy twarożkiem łososiowym i posypujemy szczypiorkiem.
Podajemy z ziemniaczanymi serduszkami.

Delikatny łosoś z zakochanymi talarkami

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
kuszeniesukkuba
Czas publikacji:
wtorek, 19 lutego 2013 20:01

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Tagi

Kanał informacyjny



Serdecznie polecam:




Durszlak.pl


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów




Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl
Top Blogi


Odszukaj.com - przepisy kulinarne


zBLOGowani.pl