Podniebienne Pieszczoty

Wpis

piątek, 26 października 2012

"Krem Kinder Bueno"

Składniki:

  • 100 g orzechów laskowych
  • pół laski wanilii
  • pół szklanki pełnotłustego mleka
  • 1,5 szklanki odtłuszczonego mleka w proszku
  • kostka dobrego, niesolonego masła
  • 3 łyżki wielokwiatowego miodu


Dodatkowo:

  • 5 słoiczków 200 ml


Przygotowanie:

W garnuszku, na wolnym ogniu rozpuszczamy kostkę masła, dodajemy do niej ziarenka wanilii i czekamy aż całkowicie się rozpuści.

Orzechy delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa, przesypujemy do miski, zalewamy ciepłym, waniliowym masłem i na wolnych obrotach miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy świeże mleko oraz miód.

Do masy powoli wsypujemy mleko w proszku, nieustannie mieszając. Kiedy wszystkie składniki się połączą, przelewamy krem do słoiczków i wkładamy do lodówki.

Jeszcze lepszy niż oryginał! Doskonały na suche wafelki, do naleśników lub ciast. ;)

Krem Kinder Bueno

Krem Kinder Bueno

 

Domowy Wyrób

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
kuszeniesukkuba
Czas publikacji:
piątek, 26 października 2012 08:30

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość Dzikowiec napisał(a) z *.piaseczno.vectranet.pl komentarz datowany na 2012/10/26 08:49:47:

    Mmmm... musi smakować doskonale!

  • kuszeniesukkuba napisał(a) komentarz datowany na 2012/10/26 08:58:14:

    Szczerze mówiąc, to do pierwszego spróbowania nie wierzyłam, że mi wyjdzie. ;) A później.. kłóciliśmy się kto wylizuje miskę. ;p

  • Gość napisał(a) z *.icpnet.pl komentarz datowany na 2012/10/26 09:04:53:

    Robie na pewno!!!:)

  • przecinkowa napisał(a) komentarz datowany na 2012/10/26 09:25:47:

    Mniam mniam dopisuję do wypróbowania! Jeśli rzeczywiście jest lepszy to 5 słoiczków szybko się rozejdzie ;) Idealnie będzie pasować na samorobione prezenty świąteczne :)

  • ilovebake.pl napisał(a) komentarz datowany na 2012/10/26 11:59:29:

    Nie nie nie i jeszcze raz nie !!!. Zabraniam kusić takimi przepisami osoby, które się odchudzają :)

  • Gość monkamaj napisał(a) z *.bialapodlaska.vectranet.pl komentarz datowany na 2012/10/26 12:12:43:

    mhmhhm to musi być niebo w gębie

  • Gość Basia napisał(a) z *.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2012/10/26 12:32:59:

    Super pomysł na krem :-)
    Pozdrawiam serdecznie!
    Basia

  • fiolka-fiolunka napisał(a) komentarz datowany na 2012/10/26 14:16:13:

    Musi być przepyszny!

  • ggosia9 napisał(a) komentarz datowany na 2012/10/26 16:49:10:

    Super, że można taki pyszny krem samemu zrobić, zostało mi jeszcze trochę miodku z lidla, więc może jutro spróbuję, synek będzie zachwycony:)

  • Gość kuchenny bałagan napisał(a) z *.home.aster.pl komentarz datowany na 2012/10/26 17:26:27:

    Krem bajka, chętnie wypróbuję, bo to pyszne batoniki

  • chochlikikuchenne napisał(a) komentarz datowany na 2012/10/26 18:34:31:

    Kinder Bueno to jedne z moich ulubionych batoników!
    Bardzo, ale to bardzo dziękuję za tą boską recepturę ! :D

  • kuchennefascynacje napisał(a) komentarz datowany na 2012/11/04 22:01:21:

    Koniecznie będe musiała zrobić :)

  • Gość Salvador Dali napisał(a) z *.adsl.inetia.pl komentarz datowany na 2012/11/11 20:04:37:

    Pysznie!! Jutro robię tylko chciałam zapytac czy orzechy prazyc i zeznawać z nich skorke?;)

  • Gość garybarbary napisał(a) z *.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2013/01/19 21:38:10:

    ulala! muszę zrobić :)

  • od-kuchni napisał(a) komentarz datowany na 2013/02/09 16:18:38:

    Zrobiłam krem i muszę przyznać, że jest niezwykle pyszny! Dziękuję za przepis :)

  • Gość milenia3 napisał(a) z 194.28.32.* komentarz datowany na 2013/02/11 15:28:44:

    Czy do kremu można dodać mielone orzechy?

  • kuszeniesukkuba napisał(a) komentarz datowany na 2013/02/17 15:46:46:

    Chochlikikuchenne: Ależ proszę bardzo! ;)

    Salvador Dali: Ściągnięcie skórki z pewnością nie zaszkodzi, ja jednak lubię smak skórki. ;)

    Od - kuchni: Cała przyjemność po mojej stronie. ;)

    Milenia3: Pewnie. ;)

  • angellika323232 napisał(a) komentarz datowany na 2013/03/30 13:32:03:

    Czy słoik ma być zakręcony.? ;)

  • angellika323232 napisał(a) komentarz datowany na 2013/05/28 17:04:54:

    Moze byc to Margaryna kasia.? czy koniecznie masło.? prosze o szybką odpowiedz

  • Gość staszaa napisał(a) z *.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2013/06/10 16:04:45:

    Booooskie!! ledwo wsadziłam do lodówki a już micha wylizana :P

  • Gość Nadia510 napisał(a) z *.static.korbank.pl komentarz datowany na 2013/09/30 18:55:07:

    A czy można te słoiczki pasteryzować, żeby mieć np. do ciasta na później ?

  • Gość kucharka napisał(a) z *.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl komentarz datowany na 2014/02/04 11:45:28:

    Krem próbowałam zrobić trzykrotnie. niestety za każdym razem ważył się po dodaniu mleka w proszku. Niestety spora kasa wyrzucona do kanalizacji.

  • kuszeniesukkuba napisał(a) komentarz datowany na 2014/03/02 17:28:01:

    Nie mam pojęcia dlaczego się ważył mi i wielu innym osobom wyszedł.. może coś nie tak z jakimś składnikiem u Pani?

  • Gość kika napisał(a) z 217.170.171.* komentarz datowany na 2014/07/03 20:17:32:

    Witam, maslo niesolone to... takie normalne masło. .?

  • Gość zanka napisał(a) z *.dynamic.gprs.plus.pl komentarz datowany na 2015/04/02 16:43:38:

    Witam ,chy jego konsystencja pozwoli na udekorowanie babeczek na wierzchu za pomocą worka cukierniczego ?;)

Dodaj komentarz

Tagi

Kanał informacyjny



Serdecznie polecam:




Durszlak.pl


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów




Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl
Top Blogi


Odszukaj.com - przepisy kulinarne


zBLOGowani.pl